TARIKH  : 6 JAN 2018

MASA     : 10.00AM - 12.00PM

TEMPAT  :  BILIK LATIHAN PUSAT INTERNET KG MEMPATEH

Pengenalan kepada komputer untuk pelajar sekolah rendah tahun 3, ia bertujuan mengajar mereka cara yang betul menaip menggunakan papan kekunci.

 

TARIKH  : 8 DISEMBER 2017

MASA     : 10:00 AM - 12:00 PM

TEMPAT  :  BILIK LATIHAN PUSAT INTERNET KG MEMPATEH

Tujuan diadakan kelas English Central ini untuk memupuk minat  semua golongan belia, orang dewasa , wanita , pelajar sekolah menengah mahupun sekolah rendah untuk mereka lebih mahir dalam pertuturan bahasa English serta sebutannya.

TARIKH : 17 DIS 2017
MASA : 8.30 AM - 1.00 PM
TEMPAT : TAHFIZ PUTRA,KG 
MEMPATEH
PROGRAM SEMPERNA KEM DOKTOR CILIK HAFAZAN & DASHBOARD KOMUNITI.PELBAGAI AKTIVITI TURUT DIADAKAN, MEWARNA, SILANG KATA ,CARI PEPRKATAAN, MEMANAH DAN MEMALING BOLA.

TARIKH  : 6 JANUARI 2018

MASA     : 4:00 PM - 6:00 PM

TEMPAT  :  BILIK LATIHAN PUSAT INTERNET KG MEMPATEH

PELAJAR DIDEDAHKAN KEPADA KELAS PENGENALAN ASAS KOMPUTER, UNTUK MEMAHIRKAN PARA PELAJAR MENGGUNAKAN KOMPUTER, MEREKA DIMINTA UNTUK BELAJAR ASAS DALAM MENAIP PERKATAAN BERPANDUKAN HURUF YANG TERTERA DI DALAM SCREEN KOMPUTER. INI DAPAT MEMAHIRKAN PELAJAR DALAM MENGGUNAKAN PAPAN KEKUNCI UNTUK MEREKA MENAIP.

 

TARIKH     : 7 NOVEMBER 2017

MASA        : 8.00AM - 1.00PM

TEMPAT     : SEKOLAH KEBANGSAAN (F) BUKIT DAMAR

PELBAGAI AKTIVITI YANG DIADAKAN,SEPERTI TAKLIMAT KLIK DENGAN BIJAK, KUIZ DAN JUGA PEMBENTANGAN YANG DILAKUKAN OLEH PELAJAR TENTANG RUMUSAN VIDEO BERKAITAN KLIK DENGAN BIJAK YANG TELAH PETUGAS BERIKAN DI DALAM KUMPULAN.